X

WhatsApp marcarà els missatges reenviats per lluitar contra l’spam

No es podrà desactivar: la funció serà obligatòria i serà idèntica per a tots els usuaris de la plataforma

14/06/2018

WhatsApp marcarà els missatges reenviats per lluitar contra l’spam

WhatsApp s’ha convertit en una plataforma on múltiples empreses, persones i organitzacions aprofiten les seves funcionalitats per fer spam i aconseguir que la seva publicitat, els missatges falsos o textos en cadena es viralitzin i arribin a moltíssimes persones de manera no desitjada. Facebook, empresa propietària de la popular aplicació de missatgeria instantània, vol acabar amb aquest problema, per lo qual acaba de llançar en fase beta una nova funció que permetrà identificar si un missatge prové d’altra conversació o si forma part d’una cadena aliena.

Ara mateix la novetat només pot ser utilitzada per alguns usuaris seleccionats pel programa de la beta, però pròximament estarà disponible per a tots els usuaris, primer als de Android i després per a iOS.

I no, no es podrà desactivar: la funció serà obligatòria i serà idèntica per a tots els usuaris de WhatsApp. Quan un usuari, sigui qui sigui, renvii un missatge, farà que el seu destinatari vegi una marca amb el títol de “reexpedit” que només podrà veure aquest receptor. És igual si es una cadena, un anunci o un simple text personal.

D’aquesta forma, Facebook intentarà lluitar contra la difusió d’spam i altres continguts com les polèmiques “fake news” mitjançant sistemes com aquest a WhatsApp. Encara no hi ha una data de sortida oficial per a aquesta nova actualització, però s’espera que estigui operativa en els pròxims dies o setmanes.

14/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris