X

Divendres de matinada arriben el Tajo i el Tambre

Està previst que comencin la feina de tot d'una que arribin

14/06/2018

Divendres de matinada arriben el Tajo i el Tambre

El Tajo i el Tambre, els dos cercamines del’Armada Espanyola, arribaran a aigües mallorquines al voltant de les dues de la matinada amb 60 tripulants a bord de cada un, per col·laborar a les tasques de recerca de la avioneta de l’Ibanat desapareguda dilluns per la zona de Cala Sant Vicenç. Està previst que comencin la feina de tot d’una i que estiguin a Mallorca tot el temps que sigui necessari. Segons ha explicat el director d’Emergències i Interior, Pere Perelló, “ja tenim tot un perímetre de zona marítima per sondejar, i també hi venen bucejadors que faran tot el perímetre de costa, pam a pam, i que miraran el fons marí”.

Els dos cercamines estan equipats amb sònars que poden arribar a una profunditat de 300 metros i actuaran per un perímetre que s’ha ampliat a les 150 milles de la costa.

Helicòpters, vaixells, efectius de l’exèrcit de mar i de terra… el conseller de Medi Ambient Vicenç Vidal ha explicat que mai, a la història de les Illes, s’havia vist un desplegament com aquest per trobar una persona i que és molt complicat quantificar en un número els implicats en la recerca. Segons paraules de Vidal és “un desplegament mai vist a les Illes Balears, tenim més cent mitjans aeris cercant al nostre pilot”.

14/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris