X

Palma viurà la marxa de l’Orgull amb especial reivindicació del col·lectiu transsexual

L'entitat Ben Amics nomina, entre d'altres, el Parlament amb el Siurell Rosa i el Consell d'Eivissa amb el Dimoni Rosa

28/06/2018

Palma viurà la marxa de l’Orgull amb especial reivindicació del col·lectiu transsexual

“Orgull 2018: cos + identitat = la meva decisió”. Així serà el lema de la marxa reivindicativa del Dia de l’Orgull LGTBI que se celebrarà avui dijous a Palma a partir de les 19.00 hores. La manifestació, organitzada per l’associació Ben Amics, començarà al museu Es Baluard, amb la lectura del manifest, que enguany s’espera molta més reivindicació amb el col·lectiu transsexual, per després continuar la marxa fins arribar a la plaça de Cort, on estarà preparat l’escenari per la revetla de l’Orgull i on es viurà la gala dels premis Siurell i Dimoni Rosa.

Ben Amics fa entrega d’aquests guardons des del 1995. El Siurell Rosa s’atorga a aquella persona o entitat que ha afavorit al col·lectiu LGTBI durant l’any, mentre que el Dimoni Rosa castiga públicament a aquella persona o entitat que ha anat en contra del col·lectiu LGTBI. Els guanyadors sortiran per votació popular a través del web de l’associació.

Enguany, els nominats al Siurell Rosa son el Parlament, pel seu suport a l’aprovació de la Llei per garantir els drets LGTBI i erradicar la LGTBIfòbia; La Clau de l’armari, l’associació LGTBI que lluita pels drets del col·lectiu des de i per a les Pitiüses; el Centre de Formació del Professorat de Menorca, per haver realitzat programes en matèria de diversitat afectiva, sexual i de gènere; l’Ajuntament de Binissalem, pel seu compromís en l’erradicació de l’LGTBIfòbia emmarcat dins el programa ‘Binissalem: Ciutat educadora’; el Consell de Formentera, perquè per primera vegada la institució insular celebra el Dia de l’Orgull a l’illa i donar-ne així visibilitat; l’Ajuntament de Calvià, que Ben Amics destaca ser una institució veterana pels drets LGTBI, i que enguany ha posat en marxa una gran varietat d’activitat relacionades en l’Orgull; i cinc alumnes de 3r d’ESO de l’escola Mata de Jonc de Palma també estan nominats al Siurell Rosa perquè varen tenir la iniciativa de realitzar un projecte sobre el col·lectiu i fer-ne després una exposició a classe, visibilitzant, d’aquesta manera,  les persones LGTBI.

Per l’altre costat, els nominats al guardó negatiu, el Dimoni Rosa, són el Consell d’Eivissa per l’organització de l’Ibiza Pride. Segons assenyala Ben Amics, aquesta festa va sorgir “sense tenir en compte les necessitats i revindicacions” del col·lectiu LGTBI a Eivissa i “amb l’ànim de lucrar-se”, critica l’entitat. I l’altre nominat és de manera simbòlica als mitjans de comunicació que  manquen de sensibilització amb el col·lectiu transsexual “perquè encara es qüestionen temes tan fonamentals com la identitat de gènere i com tractar amb respecte qualsevol expressió de gènere”, condemna l’entitat i recorda que “qualsevol mitjà pot accedir a la Guia de bones pràctiques sobre el col·lectiu LGTBI”.

 

Programa especial de dues hores de ‘Fons d’Armari’ des de l’epicentre de l’Orgull a Cort

Com no podia ser d’una altra manera, el programa d’IB3 Ràdio ‘Fons d’Armari‘, presentat per Xisco Nadal, ha preparat una edició especial de dues hores que s’emetrà des de l’Ajuntament de Palma per viure l’epicentre del Dia de l’Orgull a les 20.00 hores.

Pel programa passaran un munt de convidats, com la cantant Samantha Hudson, la vedet Vivian Caoba, l’actor Pep Noguera, els amics del Cor Pride, alguns dels nominats als premis Siurell Rosa i molts més convidats que vulguin sumar-se a la festa. Xisco Nadal entrevistarà el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el pregoner de les festes d’enguany, Joan Laínez, director del Mallorca Gay Men’s Chorus.

‘Fons d’Armari’, el programa heterofriendly d’IB3 Ràdio, és un magazín com qualsevol altre, l’única particularitat del qual és que està fet des d’una perspectiva LGTBI. Aquesta manera tan personal de fer ràdio l’ha fet creditor de la Menció de Qualitat a la Inclusió dels premis Ràdio Associació de Catalunya de 2018.

28/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris