X

El Consell de Mallorca instal·larà barreres de contenció al carril bici de sa Ràpita

També es vol reduir de 50 a 40 km/h la velocitat màxima permesa

09/07/2018

El Consell de Mallorca instal·larà barreres de contenció al carril bici de sa Ràpita

Desenes de ciclistes conviuen amb els milers de cotxes que entren i surten cada dia de sa Ràpita. Per garantir-ne la seguretat i també la dels vianants, la primera mesura que prendrà el Consell de Mallorca és reduir de 50 a 40 quilòmetres per hora la velocitat màxima permesa. Un canvi de senyalització que, ens diuen, serà vigent a partir de la setmana que ve.

També s’instal·laran barreres per separar el carril bici de la carretera que en aquests moments comparteixen espai. En total es protegiran uns 2 kilòmetres. Primer seran tanques New Jersey. Ja de cara a l’estiu que ve es canviaran per unes de fusta reforçades amb ferro a l’interior.

Mesures que, tot i que alguns pensen que arriben tard, els veïnats agraeixen. Altres, però van més enllà i demanen que s’hi prohibeixi circular els vehicles a primera línia. Una idea que des del Consell de Mallorca no descarten, però primer diuen s’ha d’analitzar quina sortida se li donaria al trànsit.

Per divendres capvespre hi ha convocada aquí una concentració en record de la nina de 15 anys atropellada mortalment la nit de Sant Joan, i també per demanar l’enduriment de les penes per aquells conductors que maten algú per una imprudència al volant. Aquí la conductora a més d’intentar fugir va donar positiu en el control d’alcoholèmia. També ho ha fet qui menava aquest vehicle avui dematí a la carretera de Montuïri a Porreres. I una dona embarassada que aquest cap de setmana ha bolcat el cotxe a l’altura de Camp de Mar, a Andratx. En aquest altre accident mortal, de fa 15 dies a Eivissa el conductor havia consumit estupefaents.

09/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris