X

Munar gaudirà del seu primer permís dia 20

L'expresidenta del Consell de Mallorca ja ha complit una quarta part de la condemna: 5 anys

11/07/2018

Munar gaudirà del seu primer permís dia 20

Maria Antònia Munar, al banc dels acusats l'any 2016. /EFE

Maria Antònia Munar ja ha complit una quarta part de la condemna: 5 anys sense cap permís. Fins ara. Podrà sortir de la presó tres dies, amb l’obligació de compareixences diàries i amb la limitació de sortir de Mallorca. La sortida no serà immediata. El seu advocat Gaspar Oliver ha assegurat a IB3 Notícies que serà a partir de dia 20 de juliol. Tres vegades li havien dit que no, que no podia tornar a casa.

L’expresidenta del Consell de Mallorca i líder d’UM compleix una condemna de 14 anys de presó des del 24 de juliol de 2013 per delictes de descobriment i revelació de secrets, frau a l’Administració pública, malversació i suborn. A la darrera vista previa, va obtenir un acord de conformitat per Studio Media. Va reconèixer de nou haver prevaricat. Llavors va admetre una condemna de 7 anys d’inhabilitació per posar punt final al seu llarg periple judicial. Era l’últim pacte amb la Fiscalia.

El gener del 2024, haurà complit tres quartes parts de la condemna, i el juliol de 2027, serà lliure. De moment, assenyala la interlocutòria de l’Audiència de Palma del primer permís per sortir de la presó, Munar manté “una actitud bastant participativa al centre penitenciari, sobretot en activitats educatives i ocupacionals”. S’avé amb els funcionaris i especialment amb un grup reduït d’internes.

És més, Munar paga 100 euros mensuals i té tot el seu patrimoni embargat per fer front a la seva responsabilitat civil i el que és més ressenyable: ha demanat perdó. Va ser l’any 2016. Aquell octubre ho havia dit al jutge: “Som morta políticament, econòmicament i socialment”. En total, ja ha pagat 500.000 euros.

La interlocutòria accepta el recurs de l’advocat Gaspar Oliver perquè tampoc no és inesgotable l’alarma social que va provocar en el seu dia que la màxima responsable política de la segona major institució pública de la Comunitat fos corrupta. Això, diu el text que anul·la una resolució del jutjat de vigilància penitenciària, no pot ser un obstacle “in eternum“.


 L’Audiència atorga a Munar el seu primer permís penitenciari després de 5 anys en presó

11/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris