X

Multes de fins a 750 euros per fer balcòning a Palma

Cort aprova l'ordenança que inclou mesures contra el turisme de gatera

12/07/2018

Multes de fins a 750 euros per fer balcòning a Palma

L’Ajuntament de Palma ha aprovat la nova Ordenança de l’Ús Cívic dels Espais Públics, que entrarà en vigor al setembre, i que preveu, entre altres sancions, multes d’entre 100 i 750 euros per botar de balconades a piscines o passar d’una balconada a un altre, pràctiques conegudes com a “balconing”.

La nova ordenança s’aplicarà en espais públics i en els privats d’ús públic com a establiments comercials.

El text prohibeix de la venda de begudes alcohòliques entre les 24 i les 8 hores si s’han de consumir fora del local que les subministra. Existirà obligació per part dels locals de restauració de servir els productes només a l’interior o a la terrassa.

No es podrà anar amb el tors nu, excepte a primera línia de platja, ni exhibir els genitals ni practicar nudisme on no estigui expressament autoritzat, recull la norma aprovada inicialment.

No es podrà practicar la venda ambulant de productes sense llicència, incloses les begudes alcohòliques.

Serà sancionada qualsevol concentració per fer botellada si es deteriora la tranquil·litat de l’entorn, si es provoquen situacions d’insalubritat o denigrants per a persones i si participen menors en el consum d’alcohol o drogues.

No es podrà botar d’un edifici a un altre o entre dependències del mateix edifici ni practicar
“balconing”, quan impliqui la possibilitat d’una caiguda a la via pública.

Així mateix, estarà penat fomentar i organitzar excursions etíliques o similars, així com la incitació al consum massiu de begudes alcohòliques.

Les infraccions lleus, entre les quals es troba el “balconing” seran objecte de multes d’entre 100 fins a 750 euros; per les greus s’imposaran de 750 a 1.500 euros; i les molt greus se sancionaran amb entre 1.500 i 3.000 euros de multa.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha anunciat que delimitarà zones d’especial interès turístic (ZEIT) com aquelles on prolifera el turisme d’excessos per actuar amb “major contundència”.

Aquesta ordenança, aprovada per la Junta de Govern de Cort, es traslladarà al proper ple, però no entrarà en vigor fins al mes de setembre.


 Homes britànics d’entre 20 i 30 anys, el perfil de qui fa balcòning

12/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris