X

Sa Pobla envigoreix la festa del cap de bou de Talapi

Reclamen al Museu de Mallorca el retorn de la imatge d'època talaiòtica trobada el 1952 al poble

15/07/2018

Sa Pobla envigoreix la festa del cap de bou de Talapi

Sa Pobla s’ha tenyit de groc per celebrar la segona edició de la festa del cap de bou de Talapi. Una bauxa que ha empès el poble i que vol convertir-se en imprescindible dins el programa de les festes tradicionals de Santa Margalida i Sant Jaume.

La neofesta que venera el cap de bou d’època talaiòtica trobat el 1952 a la finca de Talapi ha congregat centenars de persones. Vestits de groc, com el del grif de la bandera de sa Pobla, han partit a cercar-lo en bicicleta per reivindicar per segon any les arrels i el patrimoni pobler.

La comitiva del jove vestit de marjaler amb el caparrot del cap de bou ha arreplegat la gent amb un passacarrer fins a la plaça major. El pregó del promotor cultural Antoni Torrens ha desfermat l’eufòria en reclamar-lo al Museu de Mallorca on resideix la imatge original de bronze.

La festa s’ha allargat durant tot l’horabaixa amb les actuacions de discjòqueis locals i la batucada. A les onze la nit serà l’inici del fi amb l’acomiadament del cap de bou fins a l’any que ve.

15/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris