X

El Govern espera que el nou Règim Especial per a les Illes s’aprovi el més aviat possible

Aquest mes d'agost es reprendran les negociacions del nou REB amb el Ministeri d'Hisenda

06/08/2018

El Govern espera que el nou Règim Especial per a les Illes s’aprovi el més aviat possible

El Govern balear vol que el Règim Especial per a les Illes Balears entri en vigor el mes de gener del 2019, si bé admet la llarga tramitació que requereix.

La presidenta de l’executiu, Francina Armengol, assenyala que aquest mes d’agost ja es posaran a fer feina amb el Ministeri d’Hisenda per enllestir el nou REB l’abans possible i ha traslladat el compromís de Pedro Sánchez d’integar-lo a la Llei del règim especial i no supeditar-ho, cada any, a l’aprovació dels pressupostos generals de l’estat.

També assegura que existeix voluntat política per intentar un nou model de finançament autonòmic i afegeix que, a partir del mes de setembre, hi haurà reunions per cercar un acord amb les comunitats autònomes.

La presidenta de les Balears remarca la bona sintonia i com s’ha capgirat la relació amb el nou Govern d’Espanya a la primera visita oficial a les Illes del seu president.

Ha destacat que amb l’arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa, s’estan resolent assumptes importants de les Illes que amb el Govern de Rajoy estaven aturats, com per exemple, l’aprovació de la bonificació del 75 %, el corredor de cetacis del Mediterrani o l’ampliació del Parc Nacional de Cabrera.

06/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris