X

Pisos rusc: solució temporal o indigna per al problema de l’habitatge?

L'Ajuntament de Barcelona, en contra d'un projecte empresarial que pretén llogar habitacles de 2,6 metres per 200 euros

07/09/2018

Pisos rusc: solució temporal o indigna per al problema de l’habitatge?

L’Ajuntament de Barcelona s’oposa al projecte d’una empresa que pretén llogar habitacles de 2,6 metres quadrats per uns 200 euros al mes. Els responsables defensen que només volen donar una solució temporal a persones amb problemes econòmics.

Ja els han batejat com a pisos rusc. I estan format per habitacles on només hi cap un llit i qualque prestatgeria. L’empresa Haibu 4,0 ja ha adquirit un local de 110 metres quadrats on pretén instal·lar-ne catorze, amuntegats en dos pisos. Remarquen que es tracta d’una solució temporal per a treballadors amb ingressos molt baixos. Els usuaris pagarien uns 200 euros al mes i disposarien de zones comunes.

L’Ajuntament de Barcelona ja ha posat el crit al cel pel que considera que són unes condicions indignes per a viure i ha assegurat que no els concedirà cap llicència. El promotor respon que estan cercant la fórmula legal per a poder-los comercialitzar però descarta oferir contractes de lloguer. Admet que no es tracta d’una solució sinó d’un pedaç als problemes d’habitatge que hi ha a la ciutat comtal.

L’empresa assegura que unes 500 persones ja han mostrat interès en els seus habitacles.

07/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris