X

Caixabank diu que el mercat hipotecari de les Illes és més sa i segur que abans de la crisi

L'entitat firma el 80% de les hipoteques a tipus fix i el 20% a tipus variable i es finança, com a màxim, el 80% del preu de l'habitatge

14/09/2018

Caixabank diu que el mercat hipotecari de les Illes és més sa i segur que abans de la crisi

Les entitats financeres asseguren que el mercat hipotecari de les Balears és molt més segur ara que abans de la crisi. Actualment, l’import mitjà de les hipoteques no arriba als 145.000 euros. Fa 10 anys, en fregava els 300.000. A  les Balears, Caixabank ha incrementat un 25% la firma d’hipoteques en el primer semestre d’enguany. L’entitat aposta perquè les hipoteques es firmin a tipus fix, per evitar sorpreses si augmenten els tipus d’interès.

El banc, a més, considera que el mercat hipotecari de les Balears és més sa i segur que abans de la crisi. L’entitat firma el 80% de les hipoteques a tipus fix i el 20% a tipus variable i es finança, com a màxim, el 80% del preu de l’habitatge. Aposta pel fix perquè els tipus d’interès estan en mínims històrics i és una manera de blindar-se davant eventuals pujades que segur que es produiran durant la vida de la hipoteca.

Segons el Col·legi de Registradors de la Propietat, els ciutadans de les Balears són els que més paguen per les hipoteques: la quota mensual mitjana és de 856 euros, per sobre de Madrid i Catalunya. A les Illes, la firma d’hipoteques s’ha vist afavorida també pels elevats preus dels pisos de lloguer, que han fet que les quotes hipotecàries siguin sovint més baixes que les de lloguer.

14/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris