X

El Tribunal Europeu respondrà sobre l’extradició de Valtònyc almanco fins el gener

La justícia belga trasllada al Tribunal de la UE per decidir quin codi penal ha de tenir en compte sobre el delicte d'enaltiment de terrorisme

06/11/2018

El Tribunal Europeu respondrà sobre l’extradició de Valtònyc almanco fins el gener

El Tribunal d’Apel·lació de Gant, a Bèlgica, vol que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) li digui quin codi penal ha de tenir en compte a l’hora de decidir si extradita Valtònyc a Espanya. El raper va ser condemnat a 3 anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces. Però els jutges belgues no tenen clar si en el cas del delicte d’enaltiment del terrorisme, es va aplicar de forma correcta el codi penal. Les cançons per les quals varen condemnar el músic eren del 2012. En aquell moment, el codi penal tipificava aquest delicte de manera més lleu. En canvi, l’Audiencia Nacional va aplicar el Codi Penal del 2015, que és més dur, i va castigar les seves lletres amb 2 anys de presó.

És possible que la resposta del TJUE no arribi fins almanco el gener. I després, un cop es prengui una decisió, encara hi haurà possibilitat de recórrer davant el Tribunal Suprem de Bèlgica.

Mentrestant, Josep Miquel Arenas també espera la resposta del Tribunal Europeu de Drets Humans on el mes passat va presentar una demanda contra Espanya. Considera que en condemnar-lo a presó s’ha vulnerat el seu dret a la llibertat d’expressió. Aquest Tribunal ha de dir ara si accepta la demanda a tràmit.

06/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris