X

El Parlament remet al Congrés la supressió dels aforaments als diputats balears

El debat al Parlament s'ha caldejat per la gestió de la torrentada del Llevant de Mallorca

13/11/2018

El Parlament remet al Congrés la supressió dels aforaments als diputats balears

El Parlament ha aprovat per unanimitat modificar l’Estatut d’Autonomia per suprimir els aforaments dels 59 diputats de la cambra i dels nou membres del Govern. D’aquesta manera, podran ser jutjats per un tribunal ordinari en cas d’estar implicats en un procés judicial. Les formacions han coincidit que aquesta figura vulnera el principi d’igualtat. Durant el debat, Podem i Més per Menorca han subratllat que molts polítics s’han escudat amb aquesta figura per dilatar les investigacions de casos de corrupció. Demà acaba el termini perquè els grups presentin una proposta amb el nom de tres diputats, que s’elegiran la setmana que ve, que seran els encarregats de defensar aquesta iniciativa al Congrés dels Diputats.

La cambra també ha validat per unanimitat la concessió d’un crèdit extraordinari de 45 milions d’euros per fer front a les despeses provocades per les inundacions del passat 9 d’octubre al Llevant de Mallorca. Tot i que la votació ha comptat amb el suport de tots els grups, el debat s’ha caldejat amb el creuament de retrets. La portaveu adjunta del Grup Popular, Marga Prohens, ha acusat la consellera d’Administracions Públiques d’amagar informació i ha insistit que ja hauria d’haver dimitit. Una intervenció que no ha agradat gens a Podem i al Grup Socialista que han qualificat d’irresponsable. Per la seva banda, Ciutadans ha assegurat que les ajudes als damnificats per la torrentada arriben tard. La consellera Catalina Cladera ho ha negat i ha assenyalat que ja estan en marxa 350 línies per un valor de 3 milions d’euros. Cladera també ha recordat que el termini per sol·licitar les ajudes acaba el gener de l’any que ve.

D’altra banda, el líder del Partit Popular ha preguntat a la presidenta del Govern sobre l’impost d’actes jurídics documentats i li ha exigit que davalli els imposts. La cap de l’Executiu ha defensat la decisió del Govern de Pedro Sánchez que determina que, a partir d’ara, siguin els bancs els qui paguin aquest tribut. A més, Armengol ha apuntat que durant l’anterior legislatura el Partit Popular va pujar l’impost d’actes jurídics documentats un 20%.

13/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris