X

La pesca industrial, prohibida a Tagomago a partir del proper diumenge

El Consell de Govern aprova divendres la reserva de l'illot, que preservarà 3.756 hectàrees marines

10/12/2018

La pesca industrial, prohibida a Tagomago a partir del proper diumenge

El Govern prohibirà des de diumenge la pesca industrial en aigües de Tagomago. Serà quan, previsiblement, entrarà en vigor la reserva marina que envolta aquest illot, situat en el nordest d’Eivissa, després que divendres s’aprovi en Consell de Govern. En total, es preservaran 3.756 hectàrees de mar. Estarà prohibida tota activitat pesquera, a excepció de la d’art menor i la d’esbarjo per impulsar així l’ecosistema d’aquest indret emblemàtic de la costa eivissenca. La figura de protecció es reforçarà amb la presència de 3 vigilants.

El cap de recursos marins de la Direcció General de Pesca, Antoni Grau,  destaca que la protecció ha pogut sortir endavant gràcies als esforços de tots els implicats amb l’objectiu de recuperar els recursos pesquers en aigües pitiüses.  “El fons que es protegeix està molt ben conservat. És molt heterogeni, i s’hi donen les condicions idònies perquè els peixos puguin crèixer i es puguin multiplicar”, ha assegurat a IB3 Notícies.

 

Reserva marina

És la segona que es declara en aigües pitiüses en el darrer mes: el 16 de novembre també es va crear la de Sa Punta de Sa Creu, a Formentera, amb més de mil hectàrees on es limita l’explotació dels recursos marins. El Govern ara tramita una tercera reserva marina: la de l’Illa de l’Aire, a Menorca.

 

10/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris