X

Organitzacions feministes preveuen una mobilització del 8M “potent i massiva”

Aquest cap de setmana es reuneixen a València en la darrera assemblea per consolidar les reivindicacions de la vaga del pròxim Dia Internacional de la Dona

26/01/2019

Organitzacions feministes preveuen una mobilització del 8M “potent i massiva”

A l'encontre, que se celebra a la Facultat de Filologia de la UV, participen més de 500 dones procedents de tot l'estat espanyol i d'altres països. / EFE

Les organitzacions feministes es mostren convençudes que les mobilitzacions al voltant del pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona, seran “més potents i massives” que les de l’any passat, perquè cada vegada hi ha més gent, asseguren, que comparteix les seves preocupacions.

Així ho ha manifestat, en declaracions a l’agència EFE, una de les portaveus de l’Assemblea Feminista 8M de València, María Cabeza, que participa en la trobada que reuneix, en la Facultat de Filologia de la Universitat de València, a més de 500 dones procedents de tot l’estat espanyol i d’altres països, per a proposar i consolidar les reivindicacions de la vaga del 8M.

“Després de la jornada de vaga de l’any passat, que va ser massiva i històrica, cada vegada més gent se suma a les nostres preocupacions i opressió”, i en les reivindicacions contra la discriminació laboral o l’assetjament i atacs sexuals contra els quals “continuarem lluitant”, ha assegurat Cabeza.

Les assistents a aquesta trobada, que “han sobrepassat les previsions”, segons ha indicat la portaveu de l’organització feminista valenciana, abordaran durant la jornada d’avui i de demà diumenge la seva visió sobre les accions que s’adoptaran al voltant de la vaga feminista i al Dia Internacional de la Dona.

Aquesta trobada, informen des de l’organització, ve precedit per altres quatre realitzades al llarg de 2018 a Elx, Saragossa, Mèrida i Gijón, i serà el darrer encontre a nivell estatal d’aquestes organitzacions abans del 8M.

Les participants s’han dividit en quatre grups de treball, que tractaran els temes que conformaran els eixos de les mobilitzacions: “cura, consum, treball, educació, violències, migració i antiracisme”, i demà diumenge està previst que presentin les conclusions.

26/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris