X

Avui surt per primera vegada de Palma un vaixell de rescat de refugiats

L'Alan Kurdi té previst partir cap a la zona SAR de Líbia "en missió d'observació dels drets humans"

14/02/2019

Avui surt per primera vegada de Palma un vaixell de rescat de refugiats

Per primera vegada un vaixell d’una ONG partirà des de les Balears cap al sud de la Mediterrània per a observar les rutes de migració. Dijous migdia té previst salpar des de Palma l’Alan Kurdi, l’embarcació de l’ONG alemanya Sea-Eye. Un buc que va ser rebatejat aquest diumenge al Dic de l’Oest amb el nom del nin ofegat a la mar mentre intentava arribar a la costa europea. La imatge del seu cos a una platja de Turquia al 2015 va posar rostre a la crisi del refugiats.

Aquestes onegés cada vegada tenen més complicat duu a terme el rescat de persones a la mar pels entrebancs burocràtics que posen països com Espanya, Itàlia, Malta o Tunísia, que en els darrers mesos han immobilitzat diferents embarcacions. Tot i això, els membres de Sea-Eye no defalleixen i sortiran de nou cap a la costa d’Àfrica en missions d’observació de les rutes migratòries, i també per salvar vides en cas que es trobin amb naufragi.

Un dels tripulants és Sebastià Valle, membre de Proemaid. Aquest dimecres carregaven el material que necessitaran els propers dies.  En quatre o cinc dies de navegació esperen arribar la zona SAR de Líbia. “Gràcies a la gent de Mallorca, i a diverses ONGs tenim flaçades, medicaments i menjar”, ha explicat als micròfons de l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. Valle ha criticat l’actitut dels polítics europeus davant la crisi migratòria: “Miren cap a altra banda”, ha assegurat.

 


 IB3´àudios Torna a escoltar l’entrevista als cooperants de l’Alan Kurdi 

14/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris