X

Admesa a tràmit la querella contra Noguera per prohibir el lloguer vacacional a Palma

L'entitat Fevitur va presentar denúncia contra el batle de Palma per prevaricació

15/02/2019

Admesa a tràmit la querella contra Noguera per prohibir el lloguer vacacional a Palma

El batle de Palma, Antoni Noguera, en una imatge d'arxiu.

La jutgessa d’Instrucció número 5 de Palma, Ana San José, ha admès a tràmit la denúncia per prevaricació contra el batle de Palma, Antoni Noguera, per part de la Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur), per la prohibició del lloguer turístic a la ciutat.

La querella per prevaricació administrativa i urbanística la va presentar l’entitat el novembre passat després de la prohibició de la comercialització d’habitatges turístics en edificis plurifamiliars en tot el municipi de Palma acordada per l’Ajuntament. Segons l’entitat, aquesta prohibició i la moratòria al lloguer turístic van ser realitzades de forma preconcebuda perquè Noguera les havia anunciat fins i tot abans de ser triat alcalde.

El ple de l’Ajuntament de Palma va aprovar a l’abril de l’any passat la regulació del lloguer vacacional en tot el municipi, prohibint el lloguer d’habitatges plurifamiliars i permetent el de cases unifamiliars, amb el suport de PSOE, MÉS i Podem, i el vot en contra de PP i Ciutadans.

Fevitur espera que l’admissió a tràmit de la querella permeti aclarir si Antoni Noguera va encarregar informes urbanístics per a acabar amb l’habitatge turístic a la ciutat.

El president de l’entitat, Tolo Gomila, considera que “amb aquesta resolució es posa en dubte la legalitat de les actuacions que es van dur a terme aquest estiu a Palma en contra de l’activitat del sector”. La Federació espera que ara la justícia aclareixi determinades conductes il·lícites, com l’elaboració d’informes urbanístics “completament arbitraris”, i que no s’ajustaven a la realitat, amb l’única intenció de culminar un pla preconcebut per a acabar amb l’habitatge turístic a Ciutat.

Segons Fevitur, la prohibició dels habitatges d’ús turístic es va realitzar de forma preconcebuda, perquè Noguera ja venia anunciant la mesura fins i tot abans de ser nomenat batle.

15/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris