X

El Consell de Mallorca impulsa la restauració d’un ramal de la síquia del Baster

La Font d'en Baster, juntament a la de la Vila, era un dels sistemes hidràulics més importants de l'illa i considerat Bé d'Interès Cultural des del 2005

24/02/2019

El Consell de Mallorca impulsa la restauració d’un ramal de la síquia del Baster

El Consell de Mallorca impulsa la restauració d’un ramal de la Síquia del Baster que proveïa d’aigua el monestir de la Real. La Font d’en Baster, juntament a la de la Vila, era un dels sistemes hidràulics més importants de l’illa i considerat Bé d’Interès Cultural des del 2005. La síquia serà visitable en un futur.

L’aigua tornarà a córrer pel llit d’aquest ramal de la Síquia d’en Baster. Un tram de prop de 200 metres situat a la Real, a Palma, i que antigament proveïa aigua al Monestir està sent restaurat per la brigada de Patrimoni del Consell de Mallorca de la qual formen part treballadors del programa “Visibles del SOIB”.

Per tornar a la seva fesomia original, els tècnics n’han tret grans quantitats de tubs de formigó i de PVC instal·lats per EMAYA en el passat.

En aquestes feines es repara la trobada amb la síquia principal i també s’hi restaura el tram situat al safareig vora del Monestir de la Real. Quan estigui enllestit s’hi ubicarà un punt d’informació i es podrà visitar.

24/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris