X

Cs i PP denuncien davant la Fiscalia la negativa del Govern de Torra de retirar els símbols independentistes

L'Ajuntament de Barcelona ha retirat el llaç groc que penjava de la seva façana

15/03/2019

Cs i PP denuncien davant la Fiscalia la negativa del Govern de Torra de retirar els símbols independentistes

Ciutadans i Partit Popular han denunciat aquest divendres davant la Fiscalia l’incompliment del president català Quim Torra, de la resolució de la Junta Electoral central que l’instava a retirar els llaços grocs i estelades dels edificis públics.

La formació taronja ha estat la primera a denunciar. La seva líder a Catlunya, Inés Arrimadas, hi ha anat a la seu de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per presentar un escrit de vuit pa`gines en què es possa en coneixement del ministeri fiscal l’actitut de Torra, per si poguès ser constitutiva dels delictes de “desobediència” i “delicte de propaganda electoral”.

Per la seva banda, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha presentat la denúncia contra Torra davant la Fiscalia General de l’Estat per un suposat “delicte de denegació d’auxili a requeriment de l’autoritat competent” i de “desobediència” i reclama “acciones penals oportunes”.

Uns fets que han coincidit amb una nova nit de tensió a Barcelona pels símbols independentistes. Un grup de persones ha intentat arrebassar la pancarta en favor dels polítics empresonats que penja del Palau de la Generalitat. Els Mossos, que han identificat quatre persones, ho han pogut frustrar. On ja no hi ha cap símbol és just davant de la seu de la Generalitat. L’Ajuntament de Barcelona ha retirat el llaç groc que penjava a la façana.

15/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris