X

No descarten trobar més morts a l’edifici cremat del Viver a Eivissa

Fins al moment s'han identificat 30 persones, encara que es tracta d'una xifra "provisional"

13/05/2019

No descarten trobar més morts a l’edifici cremat del Viver a Eivissa

El director insular de l’Administració General de l’Estat a Eivissa i Formentera, Enrique Sánchez, ha assegurat que no es descarta que pugui haver-hi més víctimes mortals en l’edifici okupat del barri del Viver que s’ha incendiat aquest dilluns a Eivissa.

“No es descarta encara que puguin aparèixer més víctimes perquè no se sap quanta gent hi havia dins”, ha dit Sánchez després de confirmar una primera víctima mortal, localitzada pels bombers a les 16.50 hores.

El director insular ha apuntat que l’incendi ha estat “bastant fort” i ha provocat “una gran destrossa”, tot i que encara està per determinar si l’estructura està danyada i si hi ha risc d’ensorrament. En relació als ocupants de l’immoble, Sánchez ha assenyalat que fins al moment s’ha identificat 30 persones, encara que ha assegurat que es tracta d’una xifra “provisional” i ha ressaltat que es dona la “circumstància afegida” que gran part dels habitants habituals de l’edifici es trobaven treballant en el moment de l’incendi.

“És una xifra increïblement variable perquè es parla de 80 persones però també de 50”, ha apuntat.

Al llarg de dilluns horabaixa s’ha celebrat una reunió de coordinació entre l’Administració General de l’Estat, les diferents policies, l’Ajuntament, el Consell d’Eivissa i els responsables d’emergències amb la finalitat de determinar un “pla d’actuació” per a les pròximes hores.

Durant la nit s’hi quedarà una reguarda de bombers a l’edifici i s’ofereix a tots els afectats per l’incendi l’ajuda per part de Creu Roja, que oferirà servei de dutxa i sopar.

Posteriorment, el Consistori realitzarà una avaluació per a determinar les “solucions d’habitatge” per als afectats i s’impulsarà una “actuació personalitzada per a cada cas i segons la circumstància”, ha dit Sánchez.

13/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris