X

El PSOE insisteix en el veto a Iglesias i ell respon que ‘amb vetos no hi haurà govern’

Els socialistes s'obren a a negociar l'entrada de membres de Podem al govern però insisteixen que Pablo Iglesias és el principal escull de la negociació

19/07/2019

El PSOE insisteix en el veto a Iglesias i ell respon que ‘amb vetos no hi haurà govern’

La confrontació entre el PSOE i Unides Podem per la investidura de Pedro Sánchez, pareix que, ha arribat a un punt de no retorn. En una entrevista a “20 minutos”, Pablo Iglesias ha respost al líder socialista que “amb vetos no hi haurà govern”. Li retreu el to però es mostra convençut que el pacte arribarà i no hi haurà repetició electoral.

Pablo Iglesias està convençut que finalment hi haurà govern de coalició i diu que s’ha de tenir paciència amb el Partit Socialista. Retreu a Sánchez les crítiques que li ha adreçat però es mostra convençut que rectificarà. A més, li adverteix també del risc d’una repetició d’eleccions, assegura que no el farien president.

Mentrestant, la resta de formacions tampoc acaba de definir la seva postura de cara a la investidura. Esquerra Republicana diu que es posicionarà quan hi hagi un pacte de govern i demana responsabilitat a Partit Socialista i Unides Podem.

Junts per Catalunya decidirà el vot després d’escoltar el discurs de Sánchez dilluns. Per ara, es manté en el no.

Per la seva banda, la portaveu del govern central en funcions, Isabel Celaá, ha defensat com a molt raonable i generosa l’oferta de coalició feta per Pedro Sánchez a Podem. En la roda de premsa posterior al Consell de Minsitres també ha reiterat que no es donen les condicions per a l’entrada de Pablo Iglesias al gabinet, i ha apostat, en el seu lloc, per persones representatives del partit que tenguin coneixements tècnics, inclosa Irene Montero.

19/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris