X

MÉS per Menorca vota en contra de l’organigrama i deixa el govern del Consell a un pas de la ruptura

Els ecosobiranistes consultaran la seva assemblea per si deixen al PSOE en minoria, però la presidenta Susana Mora nega que vulgui "menystenir" els seus socis

22/07/2019

MÉS per Menorca vota en contra de l’organigrama i deixa el govern del Consell a un pas de la ruptura

MÉS per Menorca convocarà de forma urgent la seva assemblea per decidir si surt del govern del Consell insular i deixa el PSOE i Unides Podem gestionant en solitari, i en minoria, la institució.

Els ecosobiranistes han complert la seva amenaça i han votat en plenari en contra de l’aprovació de l’organigrama de govern del Consell insular. “No sentim que formem part del govern”, ha dit la vicepresidenta Maite Salord, pocs minuts abans que tant ella com els altres dos consellers de Més per Menorca, “per dignitat política i coherència”, hagin emès un vot contrari a la proposta.

Ni tan sols les reunions prèvies amb la presidenta Susana Mora han permès resoldre la controvèrsia, provocada per la negativa socialista a delegar a la vicepresidenta Maite Salord la presidència del Consorci de Residus i l’Agència de la Reserva de la Biosfera. Una negativa que, ha remarcat Salord, en la pràctica l’impedirà assistir a les reunions de gestió dels dos organismes, clau en les àrees de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera que ha de gestionar.

La presidenta Susana Mora ha “lamentat” que s’hagi donat aquesta situació i ha negat que, tot i mantenir la seva intenció de no delegar la presidència dels dos consorcis a Maite Salord, vulgui “menystenir” la seva vicepresidenta.

Tot i així, la proposta d’organigrama, que suposa l’encariment de l’estructura política del Consell en 224.000 euros anuals més, ha sortit endavant gràcies al vot favorable del Partit Popular i Ciutadans a l’oposició, que no han dubtat però en censurar “l’espectacle” muntat pel tripartit “amb les seves bregues per la cadira”.

22/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris