X

El Govern “extremarà la prudència” per tancar els pressupostos de 2020

Francina Armengol assegura que el Ministeri d'Hisenda abonarà enguany els 177 milions que l'Estat deu a Balears

17/09/2019

El Govern “extremarà la prudència” per tancar els pressupostos de 2020

El Govern serà prudent a l’hora de tancar els pressupostos del 2020 i reconeix que haurà d’ajustar la despesa. Així ho ha explicat la presidenta de l’Executiu autonòmic, Francina Armengol, durant una compareixença al Parlament en la que ha afirmat que té el compromís de la ministra d’Hisenda que els 177 milions d’euros que l’Estat deu a Balears s’abonaran enguany.

Armengol s’ha referit al bloqueig estatal i a l’infrafinançament històric de Balears com els principals problemes relacionats amb les necessitats de finançament a les Illes. La presidenta assegura que la reivindicació d’un millor finançament no depèn de qui governi a Madrid i advoca per canviar el model de finançament autonòmic i modificar la Llei de Finançament.

L’oposició critica la “tebiesa” d’Armengol per reclamar les inversions estatals pendents i demana informació sobre com s’ajustarà la despesa del Govern. Mentre, els partits del Pacte miren cap a Madrid. Armengol ha demanat responsabilitat i altura de mires a la resta de grups parlamentaris per reivindicar un millor finançament per Balears.

17/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris