X

Convocat el Ple del Parlament de Catalunya per decidir si continua donant suport a Quim Torra

El president de la Generalitat no accepta la decisió de la Junta Electoral Central de suspendre'l

04/01/2020

Convocat el Ple del Parlament de Catalunya per decidir si continua donant suport a Quim Torra

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha convocat un Ple extraordinari per aquest dissabte a les 17 h. El motiu, analitzar i donar resposta a la decisió de la Junta Electoral Central de suspendre Quim Torra com a president de la Generalitat.

Des del moment que es va fer oficial la decisió de la Junta Electoral Central d’inhabilitar Quim Torra, més de 1.000 persones es varen ajuntar a la plaça de Sant Jaume, amb consignes de suport al president de la Generalitat. Torra va baixar del palau per un acte simbòlic: lliurar a la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana la pancarta que ha causat, en darrera instància, la sanció de la Junta. Recordem que es tracta d’una sanció per no fer cas a l’ordre de retirar-la de la balconada de la Generalitat durant la campanya electoral del 28 d’abril. Una vegada que Torra va lliurar la pancarta, va tornar a pujar al Palau i, acompanyat pel seu equip de Govern, va deixar clar que no acceptaria la sanció.

Davant la situació, Torra va demanar al president del Parlament que convocàs un ple extraordinari per decidir quin camí s’havia de prendre: forçar l’adeu del president o confirmar-lo en el càrrec. Mentre tot això passava a Barcelona, des de Madrid el PSOE mostrava els seus dubtes sobre la decisió de la Junta.

Torra no és l’únic polític català sancionat divendres. La Junta Electoral també va decidir inhabilitar Oriol Junqueras i demana que no pugui anar a recollir la seva acta d’Eurodiputat. Una decisió que, com la que afecta Quim Torra, va indignar l’independentisme català i que serà ben present a partir de les 17 h aquest dissabte al Parlament a un ple que promet ser ben calent.

04/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris