X

La Confraria de Sant Sebastià i Orgull Llonguet fan una ofrena a Santa Clara perquè no plogui el dia de la festa

Els més joves han lliurat un parell de cistelles amb ous a les monges del convent palmesà

12/01/2020

La Confraria de Sant Sebastià i Orgull Llonguet fan una ofrena a Santa Clara perquè no plogui el dia de la festa

D’aquí a just una setmana, milers de persones estaran ja celebrant les festes de Sant Sebastià, però aquest diumenge ja n’hem viscut un aperitiu. Els membres més joves de la Confraria de Sant Sebastià i Orgull Llonguet han complit amb tota una tradició: oferir ous a Santa Clara. L’objectiu: demanar ajuda perquè no plogui diumenge que ve, un dia en què tot Palma estarà de festa.

El Convent de Santa Clara ha obert les portes aquest diumenge per rebre una visita ben especial: infants carregats amb un somriure i un parell de cistella d’ous. L’objectiu d’aquest acte està ben clar: que els nins i nines aprenguin les tradicions i visquin la festa amb sentiment. Els joves han hagut d’afrontar qualque repte, quan els hi han proposat qui sabia resar l’Ave Maria.

Amb ajuda dels més grans han superat la prova i encara més quan han entonat Sor Tomasseta. Tenen ben après el crit de guerra: Visca Sant Sebastià! I perquè venen cada any: passar una bona estona amb amics, conèixer els costums i les tradicions i gaudir del “seu” Sant Sebastià, o Sant Tianet.

Nins i majors han gaudit amb els capgrossos, amb la figura de l’emblemàtic Mateu al capdavant. Mentre tot això passava, n’hi havia que no podien entrar dins el convent: els dimonis han esperat a les portes i quan la comitiva ha sortit, els han fet el passadís. La bauxa ha continuat pels carrers, per deixar ben clar que Sant Sebastià ja és aquí.

12/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris