X

El pitiús Toni Roig, de 14 anys, campió de Balears absolut de tir amb arc

Menorca ha acollit un campionat autonòmic per primera vegada des del 1998; rècord de participació amb 57 arquers

12/01/2020

El pitiús Toni Roig, de 14 anys, campió de Balears absolut de tir amb arc

Menorca ha tornat a ser la seu d’un campionat autonòmic de tir amb arc després de més de dues dècades. Una cita significada pel rècord de participació i la victòria en categoria absoluta d’un eivissenc de només 14 anys, Toni Roig.

Al poliesportiu municipal de Maó s’ha celebrat, aquest cap de setmana, l’edició 45 del Campionat de Balears de tir amb arc, en la modalitat de sala. La cita ha reunit 57 practicants de vuit clubs del nostre arxipèlag. El nivell, la igualtat i l’emoció en les diferents finals ha estat a l’altura del palmarès d’alguns clàssics balears d’aquest esport, com ara Neus Tur (Club Es Cubells) i Borja Goñalons (Club d’Arc Mahó), que han repetit títol en arc compost.

Però també hi ha hagut lloc per als joves que s’obren pas. El cadet de primer any Toni Roig (Club s’Arc d’Eivissa) ha guanyat el títol absolut en arc recorbat. L’eivissenc és campió d’Espanya infantil i ha demostrat ser ja tot una realitat. Natalia García (Club Es Cubells), medalla de bronze al darrer a la Copa del Món júnior celebrada a Nimes, ha estat la campiona absoluta.

Una competició d’aquest volum no se celebrava a Menorca des del 1998. Una prova més de la recuperació d’aquesta disciplina a l’illa, que es confirma també amb la recent fundació del Club d’arquers des Mercadal. El president de la Federació Balear, Josep Marí, ha destacat aquesta realitat.

12/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris