X

Empresaris anglesos de Sant Antoni temen que el Brexit pugui afectar la contractació de compatriotes

Milers de treballadors del Regne Unit fan feina a Eivissa durant la temporada turística

14/01/2020

Empresaris anglesos de Sant Antoni temen que el Brexit pugui afectar la contractació de compatriotes

Unes 400 persones formen part de l’Associació de Britànics i Irlandesos que viuen a Sant Antoni i Cala de Bou. Segons els seus propis càlculs, regenten una quarantena de negocis a la Badia de Portmany: des de botigues petites amb un treballador, a beach clubs amb 500 persones fent feina.

Diuen que bona part dels seus clients són britànics i que per això molts dels treballadors que contracten a l’estiu són majoritàriament anglesos. Així ho assegura Nathal Seal, Portaveu de l’Associació de Britànics i Irlandesos residents a Sant Antoni.

Temen que el Brèxit pugui afectar la contractació dels workers que venen cada any a fer la temporada i que, segon destaquen, gasten a l’illa els seus guanys.

“Si sortim sense acord, els britànics no podran venir a treballar aquí a l’estiu. N’hi ha milers que venen amb els seus diners i a treballar i cada euro que guanyen el deixen aquí en restaurants, supermercats, discoteques i allotjament”, assegura Nathal Seal.

La Federació Hotelera de  les Pitiüses recorda que l’any passat ja es trobava amb la mateixa incertesa. “Com encara ni ells mateixos saben com ho faran, doncs nosaltres només estam a l’espera de com afectarà al mercat anglès”, explica Ana Gordillo, Presidenta de la Federació, que diu que esperen que l’impacte sigui molt baix.

Estan molt pendents del que pugui passar dia 31 de gener quan està previst que el Regne Unit deixi de formar part de la Unió Europea i es comenci a negociar un nou acord comercial amb Brusel·les durant el termini de transició.

14/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris