X

La mar embravida pel fort vent copeja el llevant de Mallorca

El port més castigat ha estat el de Porto Cristo

21/01/2020

La mar embravida pel fort vent copeja el llevant de Mallorca

Les ones avui a Portocolom han arribat a passar per damunt blocs de pisos. A Cala d’Or també, el temporal marítim ha empès amb tanta força que ha inundat per complet aquesta rotonda. Les ones han arribat amb força també a les platges del Migjorn de Mallorca, com a Cala Llombards o a Mondragó. L’arena ha quedat en un segon pla.

El port més castigat ha estat el de Porto Cristo, on s’han enfonsat dues embarcacions a causa de l’acumulació d’aigua de pluja a les banyeres. L’enllumenat públic de part del passeig marítim no funciona, per tant una part del port també es troba a les fosques. Les fortes i persistents pluges han deixat impactants imatges a la localitat, com la del desbordament del Riuet, el torrent que desboca al port i que ha generat oscil·lacions del nivell de la mar. En aquest cas s’han extremat les precaucions a causa del gran volum d’aigua que baixa cap al port i que podria generar complicacions per a les embarcacions amarrades.

Des de les 20.00 hores s’ha passat d’avís taronja a groc. Un avís que es mantindrà fins demà dimecres a les 08.00 hores. Malgrat això, les ones oscil·laran entre els 3 i podrien superar els 4 metres d’altura. Per això, es demana molta precaució i no acostar-se a zones perilloses.

21/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris