X

El Govern central es compromet a pagar en quatre mesos la major part de les ajudes

El Consorci de Compensació d'Assegurances ha comptabilitzat més de 10.000 sinistres a tot l'Estat, que ascendeixen a 71 milions d'euros

28/01/2020

El Govern central es compromet a pagar en quatre mesos la major part de les ajudes

La ministra portaveu del Govern, María Jesús Montero, a l'inici de la roda de premsa després del Consell de Ministres. /EFE

El Govern central ha informat aquest dimarts que el Consorci de Compensació d’Assegurances ha comptabilitzat més de 10.000 sinistres a tot l’Estat pels danys causats per la tempesta Gloria que ascendeixen a 71 milions d’euros, dels quals espera pagar la major part en un termini de quatre mesos.

“S’iniciarà el pagament, per part del Consorci d’Assegurances, el pròxim dia 7 de febrer i estimem que en el termini de quatre mesos s’haurà abonat el 85% de les incidències”, ha dit la portaveu de l’Executiu, María Jesús Montero, en roda de premsa posterior al Consell de ministres.

Són dades que el ministeri de l’Interior ha traslladat avui al gabinet, segons Montero, qui ha precisat que l’objectiu del Govern és que la resta de la valoració de danys es realitzi en “el menor termini possible” perquè els afectats puguin rebre les ajudes previstes en la llei en un temps raonable.

De fet, els tècnics dels ajuntaments de les Illes més afectats per la borrasca Glòria ja han fet una primera estimació econòmica de les conseqüències materials del temporal. Segons el càlcul provisionar es necessitaran més d’11 milions d’euros per arreglar els desperfectes a les zones públiques.

Just avui el ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska ha arribat al port de Sóller per supervisar les feines per localitzar el barranquista mallorquí David Cabrera, desaparegut ara fa més d’una setmana. Grande Marlaska ha saludat els responsables de la Guàrdia Civil i protecció civil encarregats de la recerca, que s’ha ampliat fins al canal de Cabrera.


El ministre Marlaska visita les zones més afectades pel temporal Gloria a Mallorca

28/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris