Enric Mas s’estrena amb el Movistar a la Challenge Mallorca

El mallorquí ha estat combatiu en un Trofeu Serra de Tramuntana guanyat per l'alemany Buchmann

31/01/2020

Totes les mirades apuntaven cap a ell. Enric Mas ha debutat amb el Movistar Team i ho ha fet a ca seva, a Mallorca. Per davant, 160 quilòmetres amb 5 ports de muntanya. Un d’ells al Puig Major, a 935 metres d’altitud. Allà, després de 136 quilòmetres des de Sóller i passant per Pollença, s’ha començat a decidir aquesta segona etapa de la Challenge. Un grup reduït de ciclistes, entre ells Enric Mas, han intentat agafar Marc Soler i Emanuel Buchmann, que lideraven la cursa. L’artanenc, però, no ho ha aconseguit. Al descens del Puig Major, Valverde, Soler, Vanhoucke i Buchmann s’han distanciat d’Enric Mas i els altres 11 ciclistes perseguidors. La lluita entre els 4 corredors en aquest descens l’ha guanyat Buchmann. L’alemany del Bora-Hansgrohe, que va quedar segon en l’edició de l’any passat, ha aconseguit imposar-se quan restaven 15 quilòmetres per a la meta. Finalment, s’ha proclamat campió de l’etapa a Deià amb 38 segons de marge. Valverde i Muehlberg han completat el podi.

El debut d’Enric Mas amb el Movistar Team ha acabat amb una vint-i-tresena posició. L’artanenc ha finalitzat l’etapa amb 51 segons de diferència respecte a Buchmann i ha aconseguit el premi al millor mallorquí. Els altres dos mallorquins que han disputat la prova han estat Jaume Sureda i Xavi Cañellas, que han acabat en la posició número 82 i 93, respectivament.