X

La tempesta Ciara recorr el nord d’Europa amb vents de fins a 145 kilòmetres per hora

Alemanya, s'han cancel·lat 4 vols amb destinació a Mallorca

10/02/2020

La tempesta Ciara recorr el nord d’Europa amb vents de fins a 145 kilòmetres per hora

La tempesta Ciara recorr el nord d’Europa amb vents de fins a 145 kilòmetres per hora. Centenars de vols han hagut de ser cancel·lats en capitals europees com Amsterdàm, Brussel·les, Berlín i Londres a causa del temporal, que ha arribat a Bèlgica, Països Baixos i França, després de passar per Irlanda i el Regne Unit. A Alemanya, s’han cancel·lat 4 vols amb destinació a Mallorca.

Els forts vents han derivat en destrosses, la suspensió de trens de llarg recorregut, cancel·lacions de vols, partits de futbol… Així com diversos danys materials.

A França, 130.000 llars s’han vist privades d’electricitat. Alguns talls han estat ocasionats per arbres caiguts sobre les esteses elèctriques. 32 departaments es troben en alerta per fonts vents o inundacions, en el nord de França i a l’illa de Còrsega. S’hi han registrat vents superiors als 130 quilòmetres per hora. La tempesta ha afectat també el transport marítim i el trànsit de ferris entre Calais i el Regne Unit roman interromput.

Més de 20.000 llars britàniques també continuen sense electricitat, mentre les companyies elèctriques treballen per restablir-ne el servei. Les aerolínies han advertit els passatgers que pot haver-hi avui retards, fins que la situació torni a la normalitat. A causa de les pluges torrencials, hi ha més de dues-centes alertes d’inundacions al Regne Unit.

La tempesta Ciara va arribar al Regne Unit en la matinada del diumenge, amb vents de més de 145 quilòmetres per hora, i avui s’endinsa pel nord d’Europa.

10/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris