X

Dos casos més de coronavirus eleven a cinc els detectats a Mallorca

Es tracta d'un home i una dona de la mateixa família que havien viatjat a Bèrgam (Itàlia)

04/03/2020

Dos casos més de coronavirus eleven a cinc els detectats a Mallorca

Dos nous casos de coronavirus han ingressat a l’hospital d’Inca. En total, són cinc els positius detectats fins ara a les Balears. Els dos darrers casos són dues persones residents a Sa Pobla d’una mateixa unitat familiar que varen arribar d’Itàlia, fa un parell de dies, i que immediatament que començaren a tenir símptomes ja no anaren a la feina i contactaren amb el 061.

Precisament aquest és el protocol que estableixen les autoritats sanitàries. En cas de sospita, no anar a urgències sinó telefonar al 061. De manera similar, ingressà la dona infectada que, des de despús-ahir a la nit, és a Son Llàtzer. La dona va ser traslladada de matinada en una ambulància i va ingressar al centre sanitari a una habitació de pressió negativa de la planta de medicina interna.

Per la seva part, el batle de sa Pobla ha enviat avui un missatge de tranquil·litat a tots els veïnats. En una carta, assegura ja s’està actuant per conèixer totes les persones que han tengut un contacte proper amb els afectats, però també recorda les pautes generals de prevenció per a tots els poblers. S’han d’extremar les mesures higièniques, com ara rentar-se les mans i tapar-se la boca quan tossim. El batle ha demanat, sobretot, tranquil·litat.

A Mallorca, a més dels dos casos de l’hospital d’Inca confirmats avui, i de la dona ingressada Son Llàtzer, hi ha una altra dona positiu en coronavirus a Son Espases des de final de la setmana passada. Tots quatre tenen símptomes lleus i es varen contagiar en un viatge a Itàlia. Les autoritats sanitàries vigilen els grups de contacte d’aquestes persones i expliquen que els hospitals de les Balears ja tenen fets plans de contingència per si augmenten els casos.

Examen d’anglès amb mascareta

El British Council ha convidat els estudiants que s’han d’examinar d’anglès a Mallorca aquest dissabte a fer servir, durant les proves, una màscara facial per prevenir possibles contagis de Covid-19. A més, demana a aquells estudiants amb tos, febre o dificultats per respirar que s’abstenguin de fer els exàmens. En un correu electrònic els informen que, en aquest cas, podran reclamar els doblers de la matrícula si presenten un justificant mèdic. Segons fonts consultades per IB3 Notícies, els treballadors de l’entitat també han rebut aquestes recomanacions. De fet, les persones que controlin les proves també duran una màscara facial.

Cancel·lació gratuïta de viatges

Per tal de minimitzar la disperssió del virus, des del Ministeri de Sanitat s’ha incrementat la informació a ports, aeroports i a les aerolínees. S’aconsella que a les companyies aerees facilitin aquesta informació sanitària als seus passatgers que viatgen des de ciutats ubicades a zones de risc de contagi. A més, avui Globalia ha anunciat que permetrà cancel·lar gratuïtament els viatges contractats amb Halcón Viajes i Viajes Equador per la incertesa generada pel COVID-19. Concretament, aquells viatges que es formalitzin abans del 31 de març per viatjar durant tot el 2020 i a partir de dia primer de maig. Així mateix, per als hotels de la marca Be Live, Globalia també permetrà cancel·lar l’estada.

04/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris