X

Eivissa celebra la primera passarel·la de moda inclusiva del món

L'Ibiza Inclusion Fashion Day neix amb l'esperit d'integrar les persones amb discapacitat i de demostrar que la societat és plural

08/03/2020

Eivissa celebra la primera passarel·la de moda inclusiva del món

El Recinte de Fires d’Eivissa va acollir anit la primera edició de l’Ibiza Inclusion Fashion Day, la primera una passarel·la de moda inclusiva del mon que neix amb l’esperit d’integrar les persones amb discapacitat i de demostrar que la societat és plural i que tothom hi té cabuda

El top internacional Krys Pasiecznik va patir assetjament escolar de petit. Raquel Villadiego és tot un referent de la moda de talles grans. Són dos dels rostres que varen desfilar anit sobre la passarel·la per la integració Ibiza Inclusion Fashion Day. Ho varen fer acompanyats de persones amb diferents capacitats, races i també de models transgènere. Al capdavant de la desfilada, la primera espanyola amb síndrome de Down que ha desfilat a Nova York, Marián Avila. “És un any màgic”, dui Marián Avila.

Irene Villa presentava anit la desfilada. “Crec que és fonamental que la moda també se’n recordi de qui no responem als cànons perfectes i a més això ajuda a tota la societat”.

Un càntic a la inclusió i la pluralitat que neix amb voluntat de quedar-s’hi i de traspassar fronteres. “Ja tenim ofertes per sortir d’Espanya amb aquest esdeveniment”, diu Enrique Villena, Organitzador de l’Ibiza Inclusion Fashion Day. “Vaig sofrir molt de bullying en la meva infantesa, molta discriminació. Aquesta passarel·la representa totes les persones que han sigut estigmatitzades per la societat”, declara Enrique Villena.

“Sóc mare d’una nina amb síndrome de Down i per això veig la importància que té que la societat comenci a ser conscient de la importància de donar una inclusió, perquè pensam que som inclusius però no ho som”, diu Emma Torres, una altra de les organitzadores de l’esdeveniment.

Un miler de persones hi varen assistir. Els sous recaptats, 12,500 euros, es destinaran a l’Associació d’Esportistes amb Discapacitat d’Eivissa i Formentera.

08/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris