X

Els centres de salut deixen de donar cites per reorganitzar-se

A partir de dilluns faran servir un sistema de triatge telefònic per classificar els casos d'acord amb criteris clínics

12/03/2020

Els centres de salut deixen de donar cites per reorganitzar-se


Tota la informació sobre el coronavirus

L’assistència als centres de salut de les Balears s’està reorganitzant aquests dies per estar a punt en cas de passar a una fase més avançada de la pandèmia del Covid-19. Per contenir al màxim els contagis, la setmana que ve i de forma preventiva, l’IBSalut ha informat que els centres de salut disposaran de consultes específiques per atendre persones amb malalties respiratòries.

Estaran físicament separades de les consultes generals i els pacients no hauran de compartir espais comuns. Una mesura sense precedents que vol garantir l’atenció de pacients i professionals sanitaris. Aquest dijous dematí, a Eivissa, no es donava cita nova a cap centre de salut, i s’explicava que l’atenció seria majoritàriament telemàtica o per telèfon. Els usuaris dels centres de Salut de Vila (Vuit d’Agost) i Sant Jordi expliquen que els hi han comunicat que “a partir d’aquest divendres ens han dit que només atendran les urgències”.

Els centres de salut faran servir un sistema de triatge telefònic per classificar els casos d’acord amb criteris clínics. Se’ls derivarà a visites telefòniques, burocràtiques o presencials al centre de salut o a domicili. Serà aconsellable reduir les visites in situ tant com sigui possible, i el centre d’atenció telefònica de cita prèvia es coordinarà amb els equips d’admissió dels centres de salut per evitar exposicions innecessàries.

Això se suma als equips d’atenció domiciliària o unitats volants que atenen pacients amb coronavirus que poden romandre a casa, segons ha informat aquest dijous la Conselleria de Salut.

12/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris