X

S’estima que a les Balears pot haver-hi en els pròxims dies un increment de casos positius per Covid-19

73 contagiats a les Illes Balears, avui s'han registrat 18 nous casos; a Espanya ja en són 8.744 i han mort 297 persones amb Covid-19

16/03/2020

S’estima que a les Balears pot haver-hi en els pròxims dies un increment de casos positius per Covid-19


Tota la informació sobre el coronavirus

El darrer balanç d’afectats per coronavirus a Espanya és 8.744 contagiats i 297 morts, segons ha confirmat poc després de les 11.30 hores d’aquest dilluns el director del centre de coordinació d’alertes i emergències sanitàries, Fernando Simón. Són un miler més d’infectats que ahir. 3.215 dels contagiats estan hospitalitzats (40%), i un 50% d’aquests estan greus.

La majoria dels afectats són a la Comunitat de Madrid, la més afectada. En total, 410 estan ingressats en UCIs. “Els primers tres o quatre dies de quarantena poden ser divertits, però la gent ha de saber que això durarà un mínim de 14 dies, els moments finals de la quarantena són els més durs”, ha advertit Simón.

A les Illes Balears hi ha 73 casos confirmats de coronavirus. Aquest dilluns s’han registrat 18 nous casos de coronavirus. Actualment hi ha tres persones en la unitat de vigilància intensiva a Mallorca i Menorca. Es tracta de pacients majors amb pluripatologíes avançades. Així ho ha comunicat el portaveu del comitè d’alerta de seguiment del Covdi-19 del Govern, Francesc Albertí, en una roda de premsa.

Albertí ha precisat que 15 dels 18 nous casos fets públics avui dilluns s’han donat a Mallorca i els altres 3 a Menorca.

Des que va començar la pandèmia, a les Balears, dos pacients han estat donats d’alta i un ha mort. A més, hi ha nou professionals sanitaris contagiats. Albertí estima que en els pròxims dies s’incrementarà el nombre de positius i que en set o deu dies es podria observar alguna davallada:

https://twitter.com/IB3noticies/status/1239601050979569671?s=20

El portaveu ha subratllat que, encara que ja hi ha transmissió comunitària, les Balears, amb 6,4 casos per cada 100.000 habitants, és un dels territoris espanyols amb menor afectació.

Ha incidit també en què els serveis sanitaris es troben en una situació adequada per a atendre les urgències i disposen de material per a prevenir el contagi de coronavirus i ha detallat que s’han suspès intervencions quirúrgiques ajornables, però no les de cirurgia cardíaca, ni les oncològiques.

 

 

 

16/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris