X

Els professionals sanitaris reclamen més protecció per fer front al Covid19

Farmacèutics, metges i manescals demanen als polítics que prenguin decisions urgents i efectives per tal de protegir-los

26/03/2020

Els professionals sanitaris reclamen més protecció per fer front al Covid19

La mort per Covid19 a Salamanca d’una doctora de 58 anys, que s’havia autoaïllat mentre es trobava a l’espera de poder fer-se la prova de detecció del virus, ha aixecat totes les alarmes. És la tercera mort de personal sanitari a Espanya després de la d’una infermera de 52 anys de l’hospital de Galdakano, Biscaia, i d’un metge de família de 63 anys de Còrdova.

Espanya registra més de 5400 contagis dins aquest sector professional.

A les Illes hi ha 101 persones que treballen en sanitat que han donat positiu i es troben ingressades a diferents hospitals de l’arxipèlag.. El sindicat d’Infermeria, Satse, ha denunciat a la Inspecció de Treball la reutilització de materials d’un sol ús o l’ús d’aquell fet de manera artesanal.

També odontòlegs, farmacèutics, metges i manescals demanen als polítics que prenguin decisions urgents i efectives per tal de protegir-los, ja que afirmen sentir-se en una situació de total inseguretat i desemparament:

La Conselleria de Salut insisteix que el Govern treballa de manera intensa per garantir l’abastiment de material sanitari.

26/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris