X

El rollo del dia del Ram, un entreteniment en temps del Covid-19

Forners del Raiguer i del Nord de Mallorca ja tenen comanats desenes d'aquestes coques fetes de pasta d'ensaïmada i confits ficats

02/04/2020

El rollo del dia del Ram, un entreteniment en temps del Covid-19

Més que per menjar-se’l el “rollo” del diumenge del Ram és perquè els al·lots hi juguin i s’hi entrentenguin una estona en època de confinament. Forners d’arreu de Mallorca asseguren que ja en tenen de comanats.

Aquest és el cas de Pedro Coll, del forn de Baix, a Lloseta, qui assegura que “enguany els farà de mida més petita, perquè a causa de la crisi sanitària, a cada casa hi ha poques persones i les families no s’ajunten per dinar ni sopar plegades”.

Coll diu que “en aquests darrers anys el nombre de persones que compren rollos ha minvat molt si és compara amb dècades anteriors. A Lloseta, pel dia del Ram, quan la gent sortia de l’ofici, feien coa al forn per endur-se’n un a ca seva”.

La tradició que el padrins joves regalin un rollo amb confits als seus fillols el diumenge del Ram perviu a alguns pobles del Raiguer i de la zona nord de Mallorca.

La fornera Aina Maria Pou assegura que “és una llàstima que la tradició d’aquest rollo fet de pasta d’ensaïmada es perdi, i que en canvi el costum del tortell del dia dels Reis vagi en augment”.

02/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris