X

La compra d’aliments en línia, saturada per l’alta demanda

D'ençà es va decretar l'estat d'alarma les vendes en xarxa dels supermercats han crescut un 30%

05/04/2020

La compra d’aliments en línia, saturada per l’alta demanda

La pròrroga del confinament ha causat un boom de la demanda en les compres en línia dels supermercats. Algunes grans superfícies s’han vist desbordades i ja no fan repartiment a domicili perquè, diuen, no poden donar un bon servei. D’altres, es torben pràcticament una setmana a fer l’entrega al domicili dels clients.

La pròrroga del confinament s’ha traduït en un col·lapse dels serveis de venda en línia de les grans cadenes de distribució, que han vist la seva infraestructura logística desbordada. Segons dades de la consultora Nielsen, d’ençà que es va decretar l’estat d’alarma les vendes als supermercats en xarxa han crescut un 30% a Espanya.

Davant el boom de la demanda, les cadenes han implementat mesures per regular l’accés als seus webs. Una d’elles és prioritzar les entregues a domicilis per als col·lectius més sensibles al coronavirus. Això fa que les entregues per a la resta de la població arribin entre 5 i 10 dies després d’haver fet la comanda.

El repartiment es fa a través de franges horàries, però a la majoria de superfícies no queden franges lliures fins d’aquí a una setmana. Els supermercats també han establert cues virtuals per iniciar el procés de compra i dosificar així el trànsit web.

Les cadenes recomanen que les persones que es troben bé de salut vagin directament als centres físics, a fer-hi la compra o a recollir-la.

05/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris