X

600 treballadors d’altres sectors s’ofereixen en 24 hores per fer feina al camp

Procedeixen principalment de la construcció i de l'hosteleria i amb ells estarien coberta la demanda d'Unió de Pagesos

10/04/2020

600 treballadors d’altres sectors s’ofereixen en 24 hores per fer feina al camp

Unió de Pagesos de Mallorca ha rebut en 24 hores al seu correu campanyaagraria2020@uniodepagesos.cat 600 currículums de treballadors, principalment de l’hosteleria i de la construcció, que estarien interessats a fer feina al sector primari. Arrel de la crisi sanitària i de la manca de temporers, l’organització agrària va demanar voluntaris del sector serveis i en un dia ha rebut aquesta oferta de treballadors de les Illes que habitualment fan feina al Turisme.

Unió de Pagesos es mostra sorpresa per l’allau de treballadors que s’hi han ofert. El seu secretari general, Sebastià Ordines, considera que demostra que és una “mala notícia per al sector de l’hosteleria” perquè la majoria de personal no té esperances de fer-hi feina aquest estiu, però també reflecteix “la força del sector agrícola, perquè és més viu que mai com a sector essencial”.

Els treballadors que s’han ofert hauran de fer feina a finques agrícoles com la que ha visitat IB3 Notícies a Inca. Amb 16 Ha de cultius, en aquest terreny hi feien feina, en un any normal, una trentena de temporers procedents de Colòmbia que, arrel de l’Estat d’alarma i de la prohibició de viatjar si no és en circumstàncies extraordinàries, no podran venir a les Illes per fer la campanya de primavera i estiu. Hauran de ser treballadors de Mallorca, doncs, els que hauran de dur a terme la collita de la finca, formada per fruita, verdura i hortalissa.

10/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris