X

Un epidemiòleg mallorquí, al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries

Xesco Nogareda ha dut a terme projectes a l'Àfrica i és un dels principals experts en epidèmies com l'Ebola i la Grip A

10/04/2020

Un epidemiòleg mallorquí, al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries

Es diu Xesco Nogareda i fa feina per a l’Organització Mundial de la Salut (OMS), per a la qual ha desenvolupat projectes, entre d’altres, a l’Àfrica. Aquest epidemiòleg de Palma fa feina durant uns mesos al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, un organisme depenent del Ministeri de Salut que aquests dies és a l’epicentre per mor de la crisi sanitària per la Covid-19.

La seva feina a altres continents afectats per epidèmies el converteix en un dels principals experts espanyols en Ebola o en la Grip A. De fet, Nogareda va ser coordinador científic del Programa MediPIET per a la formació d’epidemiòlegs a la Mediterrània.

Aquests mesos fa feina concretament a l’equip que coordina les comunitats autònomes amb el Centre Nacional d’Epidemiologia de l’Institut de Salut Carlos III (CNE-ISCIII). Afirma que s’està observant un canvi de tendència a totes les CCAA pel que fa al número de casos nous notificats. En el cas de Balears, considera que la comunicació és fluïda i que el Centre de Coordinació rep diàriament dades que reflecteixen com s’està desenvolupant l’epidèmia a l’arxipèlag.

10/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris