X

La pesca submarina vol poder exercir per ajudar

Consideren que la seva activitat és segura i necessària

21/04/2020

La pesca submarina vol poder exercir per ajudar

La Confederació Mundial d’Activitats Subaquàtiques (CMAS) reivindica que la pesca recreativa, esportiva i el submarinisme compleixen els requisits de les anomenades activitats segures davant el coronavirus. Per això sol·liciten al Ministeri de Sanitat que els inclogui en la llista d’activitats permeses quan comenci la segona fase de desconfinament. Defensen que, a més de segura, és una activitat necessària.

Andreu Sureda és director de la comissió de pesca submarina la Confederació Mundial d’Activitats Subaquàtiques. Ja fa anys que tot el peix capturat es reparteix entre associacions de caràcter solidari. Consideren que és un recurs de primera necessitat i que haurien de poder pescar sense problemes, ja que no es tracta només de pescar, sinó també actuar contribuint a la feina d’algunes associacions.

Un exemple és l’associació SOS Mamás, que s’ocupa de donar menjar a les persones i famílies més necessitades. La seva presidenta, Ascen Maestre, assegura que la col·laboració de la comissió de pesca submarina no és una cosa puntual i que ho fan des de fa anys.

Des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, SOS Mamás ha augmentat considerablement les demandes. En només quinze dies han incrementat les sol·licituds en 1.400 persones noves. Maestre reconeix que no tenen recursos suficients i que ja no els queda peix.

Amb l’objectiu de poder tornar a donar una mà, la Confederació Mundial d’Activitats Subaquàtiques ha programat una jornada de pesca solidària que es durà a terme la segona setmana a partir de l’obtenció del permís. La iniciativa té el suport dels clubs de les Balears i estarà oberta tant al submarinisme, la pesca amb fusell, com també a la pesca recreativa.

21/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris