X

La reactivació econòmica posa contra les cordes la conciliació de feina i fills

Moltes famílies no saben amb qui deixar els infants

07/05/2020

La reactivació econòmica posa contra les cordes la conciliació de feina i fills

El gradual retorn a l’activitat econòmica i educativa agreuja els problemes de conciliació de moltes famílies, que no saben amb qui deixar els infants. Les autoritats sanitàries desaconsellen derivar-los als avis, perquè són un col·lectiu de risc, i tampoc es pot confiar encara en les escoles d’estiu, perquè no se sap en quines condicions es podran dur a terme.

Tot i que els avis són l’alternativa més factible per a moltes famílies que no tenen amb qui deixar els seus fills quan comencin feina, des de l’Àrea de Salut de Menorca segueixen insistint que es tracta d’un col·lectiu molt vulnerable i que encara és prest perquè se’n facin càrrec.

La Federació de Pares i Mares d’Alumnes de Menorca ha demanat a la Conselleria d’Educació que els centres educatius puguin obrir per donar resposta a les necessitats dels infants, almanco, en tots els trams fins els 12 anys. Defensen que si no és així, serà impossible conciliar.

L’ansietat de les famílies de no saber què fer amb els seus fills durant aquests mesos si les escoles estan tancades s’afegeix a la incertesa dels mesos d’estiu. Els ajuntaments, però, ja estan cercant alternatives per poder fer possible aquesta conciliació, almanco, durant els mesos de juliol i agost. Es tracta de les escoles d’estiu. Seran una realitat tot i que encara no saben amb quines mesures podran obrir.

El cost del servei haurà de ser també assequible per a les famílies, que han vist agreujada amb la pandèmia la seva economia domèstica.

07/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris