X

Els països de la Unió Europea confien que els turistes puguin viatjar entre els estats membres sense quarantena

spanya, Itàlia, França i Alemanya ja han iniciat converses per a elaborar un protocol de seguretat conjunt

12/05/2020

Els països de la Unió Europea confien que els turistes puguin viatjar entre els estats membres sense quarantena

Els països de la Unió Europea confien que aquest estiu els turistes puguin viatjar entre els estats membres amb plena seguretat i sense que els passatgers hagin de passar una quarantena. Espanya, Itàlia, França i Alemanya ja han iniciat converses per a elaborar un protocol de seguretat conjunt. El Regne Unit i França ja han acordat un pont aeri sense restriccions entre els dos països.

L’aeroport de Terol és el magatzem d’avions que estan temporalment o permanentment fora de servei més gran d’Europa. Les principals aerolínies europees hi van estacionar algunes de les seves aeronaus després que els governs de tot el món van promulgar restriccions per a viatjar per la crisi del coronavirus. Ara confien que la majoria puguin tornar a estar enlaire ben aviat, una vegada es reprengui el trànsit aeri.

La República Txeca ha estat el primer país europeu que ha autoritzat viatjar a l’estranger, fins i tot per a unes vacances. Des del 25 d’abril, els ciutadans txecs poden viatjar però a la seva tornada hauran de sotmetre’s a un test que certifiqui que no estan infectats per la Covid-19 o passar una quarantena de dues setmanes.

Espanya, Itàlia, França i Alemanya ja han iniciat converses per a elaborar un protocol de seguretat conjunt per a permetre aquest estiu els vols entre aquests països sense que els passatgers hagin de passar la quarantena. Segueixen així la iniciativa de París i Londres que ja han acordat un pont aeri sense restriccions entre els dos països.

Els estats reclamen però un posicionament de la Unió Europea, ja que aquest és un problema que afecta tots els països per igual. La Comissió Europea té previst presentar demà dimecres el seu pla per a eliminar les mesures de confinament pel coronavirus per al transport aeri al continent. Es confia que la Unió permeti aquest estiu que els turistes puguin viatjar entre els països membres amb plena seguretat, encara que es dona per fet que el flux turístic internacional serà notablement inferior que el de l’any passat.

A Alemanya, aquesta quarantena també s’aplica als ciutadans del país retornats d’altres països europeus on puguin tenir una segona residència. Però ara el Tribunal Superior de l’estat de la Baixa Saxònia ha donat la raó al propietari d’una casa de vacances a Suècia i acaba d’anul·lar l’obligació de quarantena per a les persones que ingressen a Alemanya des de l’estranger. El tribunal considera que només es pot aplicar a persones malaltes o sospitoses de la malaltia, però no per regla general.

12/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris