X

Els jutjats entren dimarts a la Fase 2 del pla de desescalada

El 60 o 70 per cent de la plantilla de funcionaris estarà operativa en aquesta segona fase

23/05/2020

Els jutjats entren dimarts a la Fase 2 del pla de desescalada

El pròxim dimarts, 26 de maig, s’activarà la Fase 2 del Pla de Desescalada per a l’Administració de Justícia. Segons publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), aquest canvi de fase incrementarà la plantilla que hi fa feina en un 30 per cent. Així, si durant la fase 1, han treballat entre un 30 i un 40 per cent dels funcionaris; a partir de dimarts, el personal dels jutjats s’incrementarà fins a arribar al 60 o 70 per cent del total.

Quan no es pugui garantir el distanciament de seguretat entre els treballadors, es podran establir torns d’horabaixa. A més, l’ús de la mascareta serà obligatori, quan ho determini l’autoritat sanitària.

D’altra banda, s’estableix que no hauran d’acudir a fer feina de forma presencial els funcionaris de l’Administració de Justícia que tenguin al seu càrrec infants menors de 14 anys o gent major depenent. En canvi, s’estipula que el servei de neteja sí que estarà operatiu al 100 per cent per garantir la higiene i la desinfecció de les dependències judicials.

El Pla de Desescalada de l’Administració de Justícia estableix que la fase 2 se centrarà en la “preparació per a la reactivació de les passes processals”. És a dir, de moment no hi haurà encara activitat ordinària, la qual es preveu que comenci en la fase 3. En la tercera fase, a més, s’incorporarà a la feina el 100 per cent de la plantilla.

23/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris