X

L’obertura al turisme a partir de juny rellança l’interès per estiuejar a Menorca

Els hotelers demanen que es bonifiquin els viatges perquè els preus per enllaçar amb les 13 ciutats espanyoles amb vol directe no siguin tan cars

25/05/2020

L’obertura al turisme a partir de juny rellança l’interès per estiuejar a Menorca

En aquesta Fase 2 s’esperava que s’obririen també les connexions entre illes a tota classe de passatgers, sense restriccions. Ho donaven per fet el Govern i també les companyies que les operen. Però encara no és així.

Tant per mar com per terra, l’oferta de connexions entre illes ha crescut. La ruta Alcúdia-Ciutadella també dobla freqüències amb dues connexions al dia gràcies a que des d’aquest dilluns s’hi ‘afegeix el ferry ràpid Jaume III.

Air Nostrum i Balearia han doblat connexions, i l’Estat ha deixat de bonificar les rutes entre illes, perquè aquestes ja estan garantides. Però, tot i així, el preu dels bitllets ja supera en molts casos els 25 euros que hi havia taxats fins ara, i encara es mantenen les restriccions per viatjar entre les Balears. Una situació que el Govern ha insistit perquè es resolgui. Es pretén començar d’aquesta manera amb un poc de turisme entre illes, escalfant motors per a l’inici d’aquesta temporada d’aquí a un mes, amb visitants de la resta d’Espanya.

Els hotelers, de fet, demanen que es bonifiquin els viatges a Balears perquè els preus no siguin tan cars, i així estalonar el turisme nacional. La patronal hotelera també considera imprescindible comptar amb certeses per poder vendre el destí amb garanties.

Durant aquest cap de setmana, s’han disparat les consultes per internet per viatjar a Menorca, després que Pedro Sànchez anunciés l’inici de la temporada turística. Ara mateix, aquestes reserves se situen en global entorn del 30%, però amb certes especificitats.

De moment, diverses aerolínies ja programen connexions internacionals amb Menorca per mitjans del mes que ve i a preus competitius. És el cas, per exemple, de Volotea que ofereix, a més de 10 rutes estatals, vols des de les ciutats italianes de Verona i Gènova així com des de les franceses de Marsella, Bordeus i Nantes. També Vueling ven vols amb París des del 15 de juny i amb Roma per finals de mes; mentre que Ryanair, de moment connectarà l’Illa amb Dublin i East Middlans des del 4 de juliol.

Respecte d’aquesta darrera destinació, Ashome també fa feina per crear corredors aeris segurs amb el primer mercat internacional per a Menorca: el britànic. Intenten treballar amb les regions o ciutats concretes del Regne Unit que habitualment duen més turistes i que presentin una millor evolució de la pandèmia.

Per la seva banda, la patronal Pime-Menorca també considera bàsic sumar esforços per captar clients tan bon punt sigui possible.

Pel que fa a les rutes estatals, a partir de mitjan juny Menorca estarà enllaçada amb, almenys, 13 capitals espanyoles. A més de Barcelona i Madrid, que operaran Ryanair i Vueling, altres companyies com Volotea volaran amb Saragossa, Bilbao, Asturies, Santander, Alacant, Màlaga, Granada, Sevilla, Santiago i València.

25/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris