X

El tancament de la planta hotelera redueix l’aigua depurada per regar el Pla de Sant Jordi

Les dues depuradores que abasteixen la bassa de regants aporten 60.000 metres cúbics d'aigua al dia quan en condicions normals en són 90.000

28/05/2020

El tancament de la planta hotelera redueix l’aigua depurada per regar el Pla de Sant Jordi

Als pagesos del pla de Sant Jordi els falta aigua per regar els camps. La reducció de l’aigua depurada a causa del tancament de la planta hotelera ha obligat la comunitat a reduir els dies de reg, perquè l’aigua de la qual disposen no és suficient en un moment en què els conreus estan en ple creixement. En aquests moments, les dues depuradores que abasteixen la bassa de regants aporten 60.000 metres cúbics d’aigua al dia quan en condicions normals en són 90.000, que és la quantitat d’aigua que necessiten els més de 400 regants del Pla de Sant Jordi per fer créixer les collites.

Emaya assegura que poc poden fer-hi per aconseguir que els pagesos disposin de més aigua, ja que la depurada que es destina al rec de parcs i jardins no solucionaria el problema. Mentre que no s’aconsegueixi la regeneració del cabal de la bassa, els regants mantendran el sistema de restricció de rec i confien que la reobertura de la planta hotelera el mes de juliol, o que plogui, els permeti redreçar la situació.

28/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris