X

El punt verd de Sant Jordi quintuplica els usuaris la primera setmana de reobertura

També s'ha reprès a Palma la recollida d'andròmines barri a barri

29/05/2020

El punt verd de Sant Jordi quintuplica els usuaris la primera setmana de reobertura

És el punt verd de Palma més desconegut i menys utilitzat o, almanco, ho era fins aquesta setmana. Mentre al de Son Castelló s’han experimentat coes de fins a dues hores per poder accedir- hi, molta gent s’ha estimat més desplaçar- se fins al que es troba ubicat a s’Aranjassa. De fet, si de mitjana aquestes instal·lacions atenien uns 30 usuaris al dia, aquesta primera setmana després de dos mesos tancats hi han anat a deixar els seus residus una mitjana de 150 persones al dia. També s’han vist les primeres coes en aquestes instal·lacions. El Parc de Son Castelló no ha experimentat una allau d’usuaris. Si al mes de maig del 2019  hi acudiren una mitjana de 340 usuaris al dia, aquesta setmana ho han fet 260 persones cada dia. Els residus que més s’han dipositat aquesta primera setmana són els derivats de la construcció i els electrodomèstics.
Emaya recorda les noves normes per accedir als punts verds: es redueix la cabuda màxima a dos vehicles simultanis dins el recinte, la mascareta és obligatòria i recomanen els guants al moment de dipositar els residus, a més de la mesura general de mantenir la distància de 2 metres amb el personal i altres persones usuàries. Els parcs verds obrin en el seu horari habitual de dilluns a diumenge de 8 a 20 h, tot i que la darrera admissió serà a les 19.45 h.
També s’ha reprès aquesta setmana a Palma la recollida barri a barri dels voluminosos. Emaya assegura que s’ha notat molt que en dos mesos la població no ha pogut desfer-se de les andròmines i que han notat un augment dels residus. Això sí, remarquen que la gent ha respectat al dia adient per treure els residus al carrer.

29/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris