X

El decret de reactivació econòmica del Govern serà tramitat com a projecte de llei

El Parlament ha suspès el ple, abans de la votació, per un conflicte amb tres diputats

02/06/2020

El decret de reactivació econòmica del Govern serà tramitat com a projecte de llei

El decret de reactivació econòmica del Govern serà tramitat com a projecte de llei. Per tant, podria modificar-se amb les aportacions de la resta de partits. La votació s’ha produït després d’una tensa sessió perquè tres diputats han emès el seu vot telemàtic fora de termini. Eren dos diputats de VOX, Jorge Campos i Idoia Ribas, i també de Patricia Guasp de Ciutadans.

Davant la protesta dels tres diputats, la mesa del Parlament s’ha reunit per debatre si, finalment, els permetien votar de forma presencial o no. És a dir, decidir si prevalia el reglament o l’acord pres per la mesa i la Junta de Portaveus. Segons fonts parlamentàries, consultades per IB3, aquests tres vots no feien perillar la validació del decret llei. Però sí canviaven el rumb de la tramitació del decret com a projecte de llei.  Finalment, la mesa s’ha decantat per la primera opció, l’article 14 del reglament de la cambra. Una decisió que ha celebrat el diputat de Més per Menorca.

Finalment, s’ha validat el decret llei amb 32 vots a favor, 22 en contra i 5 abstencions. D’altra banda, l’èxit de la tramitació del decret com a projecte de llei ha estat ajustat. 30 vots afirmatius, 29 en contra i 0 abstencions.

02/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris