X

“Visita virtual” de l’ambaixador britànic en plena incertesa sobre la temporada

El Regne Unit activa a partir de dilluns dia 8 una quarentena similar a la vigent a Espanya

05/06/2020

“Visita virtual” de l’ambaixador britànic en plena incertesa sobre la temporada

L’ambaixador britànic a Espanya, Hugh Elliott, ha fet la primera “visita virtual” a les Illes Balears. Les reunions que no va poder fer el març passat, quan es va anul·lar el seu viatge per l’inici de la pandèmia, s’han celebrat aquest divendres per videoconferència.

La preocupació per la temporada turística és el tema primordial de les reunions mantingudes amb les autoritats i els empresaris balears. “Hem de veure com podem fer perquè el turisme britànic retorni, cosa que avui no és possible per les restriccions als viatges vigents tant Espanya com el Regne Unit”, ha dit Elliott en declaracions a IB3 Notícies.

El Regne Unit introduirà a partir de dilluns dia 8 una quarantena molt similar a la vigent a Espanya, que serà reavaluada cada 3 setmanes. Afecta tant els estrangers que entren en territori britànic com els ciutadans britànics que retornen al seu país. El sector turístic tem que si la quarentena recíproca continua en vigor al llarg de l’estiu, el segon mercat turístic per a les Illes, amb 3,7 milions de visitants l’any passat, es perdrà. El Regne Unit és el país europeu més afectat per la pandèmia, amb prop de 40.000 morts.

Elliot confia que les quarentenes es podrien flexibilitzar en els pròxims mesos a mesura que millori la situació de la pandèmia, però no vol aventurar dates. L’ambaixador i el seu equip han mantingut reunions per videoconferència amb la presidenta del Govern, Francina Armengol; la delegada del govern central, Aina Calvo; el president del consell d’Eivissa, Vicent Torres; i la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, entre d’altres.

També ha tingut contactes virtuals amb membres de la comunitat britànica a les Illes. L’equip consular té molta feina aquests dies informant els prop de 30.000 residents britànics a les Balears sobre com afrontar la desescalada de la pandèmia i les múltiples normes que regeixen la “nova normalitat” a Espanya.

05/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris