X

Totes les illes en fase 3 a partir de dilluns

La presidenta Francina Armengol decidirà quant de temps roman l'arxipèlag en aquesta fase

05/06/2020

Totes les illes en fase 3 a partir de dilluns

Mallorca, Menorca i Eivissa passen dilluns a la fase 3 de la desescalada, i acompanyen Formentera cap a la nova normalitat. I aquesta decisió del consell de ministres té conseqüències en àmbit polític.

I és que, a partir de dilluns, és la comunitat autònoma qui decideix les mesures a complir o si es permet la mobilitat entre províncies, en el cas balear la mobilitat entre illes.

En aquest sentit, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que “aquells que ho sol·licitin podran fer-ho”. Una altra peculiaritat és que serà el Govern de Francina Armengol el que decidirà quant de temps roman l’arxipèlag en fase 3, abans de progressar cap a la nova normalitat.

En relació amb el turisme, el govern central avança que el pla de l’executiu serà presentat aviat i que tindrà un major impacte a les Balears i les Canàries.

Sobre aquesta qüestió, la portaveu del Govern central, María Jesús Montero, ha explicat que el pla es farà “sempre amb el compliment de les condicions sanitàries” i, a més, que la intenció és que “de forma progressiva es pugui reactivar l’economia en les zones turístiques“.

L’executiu també treballa en l’obertura segura de fronteres exteriors i en els certificats de destinació segura.

05/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris