X

Pedro Sánchez s’acomiada de l’estat d’alarma amb un advertiment: “El virus pot tornar”

El president del Govern reclama unitat i cooperació a l'oposició per defugir de "crispacions polítiques"

20/06/2020

Pedro Sánchez s’acomiada de l’estat d’alarma amb un advertiment: “El virus pot tornar”

El president del Govern central, Pedro Sánchez, demana no abaixar la guàrdia durant la nova normalitat que comença aquest diumenge. El cap de l’Executiu reclama unitat i cooperació a l’oposició per defugir, diu, de crispacions polítiques. En la seva darrera compareixença durant l’estat d’alarma, Sánchez també ha anunciat la creació d’una reserva estratègica de material essencial per fer front a futures emergències sanitàries. Una reserva que es complementarà amb la de les autonomies, que són les que tenen la competència en Sanitat.

Pedro Sánchez s’acomiada de l’estat d’alarma amb un advertiment. “El virus pot tornar i sacsejar-nos a tots en una nova onada”, ha expressat Sánchez. En una declaració institucional sense preguntes, el president del Govern central ha fet balanç dels 98 dies d’estat d’alarma. Un instrument constitucional, diu Sánchez, amb el qual s’han restringit moviments i que ha permès salvar milers vides. “Segons estudis científics independents, el confinament ha permès salvar 450.000 vides a Espanya i més de 3 milions de vides arreu del continent europeu”, ha assegurat el cap de l’Executiu.

La repetida ‘nova normalitat’ que comença aquest diumenge ha d’anar acompanyada, diu Sánchez, d’una nova economia més inclusiva i sostenible. I per això són clau les negociacions amb Brussel·les, que debat com es repartiran entre els països membres els fons de recuperació per fer front a la crisi de la Covid-19. “Espanya ha d’entendre’s amb Espanya i Europa ens ha de veure units”, ha afegit Sánchez, qui reclama unitat per passar de la confrontació política a la cooperació. “Per damunt de les diferències legítimes que ens separen, ens uneix la voluntat de conviure”, ha subrallat Sánchez.

El cert és que l’estat d’alarma se salda amb 9.000 detencions i gairebé 1,2 milions de sancions a tot l’Estat. A les Balears, s’han detingut 334 persones i s’han aixecat gairebé 24.000 sancions.

El segon estat d’alarma declarat a Espanya en democràcia ha durat 3 mesos i ens deixa un àlbum de fotografies inèdites: carrers buits de persones, balcons plens de gent i els aplaudiments com a banda sonora d’aquests 98 llargs dies.

Aquest diumenge, l’estat d’alarma ens diu adeu. De nosaltres dependrà que no sigui un ‘fins aviat’.

20/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris